Pátek, 26 dubna, 2024
13.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiDivadelní benefice o víkendu vrcholí

Divadelní benefice o víkendu vrcholí

Litoměřice – Víte, že právě probíhá jedenáctý ročník Divadelní benefice ochotnických souborů? Plejáda divadelních představení na podporu Centra pro náhradní rodinnou péči vyvrcholí tento víkend – 25. a 26. září! Z nabídky představení v Divadle Karla Hynka Máchy si určitě vyberete.

Sobotní program odstartuje v 10 hodin Hynkovo hravé divadlo s pohádkou „Líný Kuba holý neštěstí.“ Veselá pohádka o tom, co se může stát , když je někdo táák strašně líný, až tím děsně trpí. Pořád jen ležet za pecí, jíst a spát a jíst a spát… Jestlipak se povede Kubu napravit? Pohádka je vhodná pro diváky od šesti let a pro všechny dospělé.

V sobotu v 19 hodin na Vás ještě čeká Experiment – hodinové autorské drama ochotnického souboru Vanabí z Litoměřic. Divadelní hra je o subjektech, na kterých se testuje, zda má pro nevěru větší předpoklad mužské či ženské pohlaví. Proto jsou uměle vytvořené subjekty pozorovány. Vy jste ale také pozorovatel, nejste tedy součástí experimentu?

Dvě hry jsou připraveny i na neděli 26. září. V 10 hodin začne pohádka – a tentokrát bude v režii litoměřického divadelního souboru LI-DI. Představení s názvem „Čert to nemá nikdy lehké,“ Vás určitě nezklame. Je veselá a hravá a plná písniček Marka Ebena. V příběhu se dozvíte, jak to bylo doopravdy s čertem a Káčou.

Na závěr benefice vystoupí divadelní spolek Pik-Art z Úštěka – v 18 hodin bude hrát komedii Celý můj nebožtík Pascal. Po představení proběhne slavnostní předání šeku.

Lístky na jednotlivá představení můžete zakoupit také on-line – ZDE.

Patronkou benefice je Alice Nellis.

Loňský ročník divadelní přehlídky pro dobrou věc překazila vládní nařízení v souvislosti s koronavirem. V roce 2019 ale benefici navštívilo 1496 diváků a pro náhradní rodiny se podařilo vybrat téměř čtvrt milionu korun.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -