Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy co podniknout a kam vyrazit. Čeká nás krásná podzimní sobota a neděle, dít se toho bude opravdu hodně. Stále je z čeho vybírat.

V Litoměřicích si můžete po vzoru Mnichova užít Oktoberfest. Festival dobrého jídla, pití a zábavy pořádá v sobotu 25. září Pivovarská dílna. Každý, kdo sem na jídlo dorazí v kostýmu, dostane 10% slevu na celou útratu. Oktoberfest začíná v 11 hodin a potrvá až do večera, velký výběr bude na čepu i v jídelním lístku. Vyzkoušet můžete třeba pečené kukuřičné kuře s tymiánem a citrónem nebo smažený telecí řízek s bavorským bramborovým salátem. Více informací a kompletní nabídka je ZDE.

Litoměřická Čajovna Hóra v sobotu pořádá „Jarmark soběstačnosti.“ Akce, na které můžete prodat své výrobky nebo třeba přebytky ze zahrádky, startuje v 11 hodin dopoledne. Přijďte! Jarmark bude až do večera. Dobré jídlo a pití samozřejmě zajištěno.

Farma Držovice nedaleko Úštěka pořádá v sobotu po tříleté pauze „Den otevřených dveří.“ Otevřeno budou mít pro veřejnost od 9 až do 17 hodin. Těšit se můžete zejména na prohlídky farmy, zajímavé povídání o výrobě sýrů a k mání bude samozřejmě také celá řada produktů z kozího, ovčího a kravského mléka.

Ve Velkých Žernosekách mají tuto sobotu Vinobraní. Svátek vína a burčáku na několika scénách Vás zaručeně nezklame. Po celý den bude hrát hudba, děti zabaví Divadlo v Pytli a rozhodně si nenechte ujít ohňostroj u přívozu. Na akci Vás z Litoměřic odveze kyvadlově autobus. Více informací ZDE.

V neděli s dětmi zajděte do LOVO Café v Lovosicích. Od 10.30 tady bude zdarma hrát Divadlo Pohadlo. Pohádka o jednom zmateném netopýrovi, se bude určitě líbit všem bez rozdílu věku. A můžete si k tomu dát něco dobrého! Více informací najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -