Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLITOMĚŘICE: MKZ mají napilno, chystají Zahradu Čech a rozšířené Vinobraní

LITOMĚŘICE: MKZ mají napilno, chystají Zahradu Čech a rozšířené Vinobraní

VIDEO: Asi nejvíce vládní protikoronavirová nařízení zasáhla kulturu, a tak není divu, že když konečně došlo k rozvolnění, lidé to přijali s velkým nadšením. Litoměřická městská kulturní zařízení zažila událostmi nabitý srpen. Naprostá většina akcí se přitom odehrávala pod širým nebem.
S pestrou nabídkou zábavy přispěchalo i kino Máj a navzdory prázdninám se hrálo také v Divadle Karla Hynka Máchy, ve kterém mimo jiné zazářila Simona Stašová.
Na Zahradě Čech proběhlo poslední srpnovou sobotu Rozloučení s prázdninami. Velkolepý „Den pro děti,“ na který od rána proudily stovky lidi, ale odpoledne překazilo počasí.
Areál litoměřického výstaviště si od kulturních akcí neodpočine. Už tento pátek 10. srpna totiž startuje podzimní veletrh Zahrada Čech. V letošním roce se koná už po pětačtyřicáté a podle toho bude vypadat. Na návštěvníky čeká nejen pestrý sortiment zboží a mnoho vystavovatelů, ale také doprovodný kulturní program, v rámci kterého vystoupí třeba Monika Absolonová, Petra Janů nebo Markéta Konvičková.
Veletrh Zahrada Čech letos potrvá šest dní a skončí ve středu 15. září. Následovat bude v sobotu 18. září litoměřické vinobraní. Tradiční akce se letos dočkala mnoha změn, díky kterým bude oslavou vína a burčáku žít opravdu celé město. Program je připraven od desíti hodin dopoledne až do pozdního večera.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -