Pátek, 26 dubna, 2024
5.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePodzimní Zahrada Čech startuje tento pátek 10. září

Podzimní Zahrada Čech startuje tento pátek 10. září

Litoměřice  – Už tento pátek 10. září na litoměřickém výstavišti začíná podzimní veletrh Zahrada Čech. Akce pro všechny zahradníky, zahrádkáře, chataře, chalupáře a milovníky přírody je v letošním roce zkrácená na šest dní. Končí ve středu 15. září. Ke vstupu na akci Vám stačí platná vstupenka a dodržování bezpečnostních opatření – žádný doklad o bezinfekčnosti není potřeba.

Veletrh Zahrada Čech i v letošním roce nabídne oblíbený a návštěvníky vyhledávaný sortiment – sadbu, cibuloviny, květiny, zahradní potřeby, zahradní techniku, hnojiva, postřiky. Chybět nebude ani vše potřebné okolo domu, chalupy i zahrady z oblasti stavebních materiálů, tepelné či solární techniky, bytových doplňků a mnoho dalšího. Výstaviště bude po celou dobu veletrhu otevřené od 9 do 17 hodin.

Veletrh bude slavnostně zahájen v pátek 10. září přibližně v 10.30 dopoledne. Bude vyhlášena Regionální potravina Ústeckého kraje 2021 a Potravinářský výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče. Zahraje kapela No Name Lt a vystoupí zpěvačka Monika Absolonová a Josef Vágner.

V sobotu 11. září na Vás čeká „Den s časopisem Receptář.“ Na pódiu bude zpívat Michaela Dolinová a Roman Vojtek. Dorazí kapela Vinšovanka a proběhne finále letní kulinářské soutěže na téma „letní salát s domácím dresinkem.“ Gurmánské klání bude moderovat zpěvák a člen skupiny Lunetic Aleš Lehký.

V neděli 12. září má program v režii časopis Zahrádkář. Proběhne vyhlášení soutěží „Nejzajímavější kuriozita“ a „Největší výpěstek,“ vyhlášen bude 12. ročník soutěže „Křišťálové jablko.“ Po celý den bude v pavilonu časopisu Zahrádkář (pavilon G) speciální poradna. Na pódiu vystoupí Petra Janů a zazpívá kapela Voice.

Pondělí 13. září bude „Den s CS Betonem.“  V tento den Zelinářská unie Čech a Moravy vyhlásí „Zelí roku.“ Zpívat bude kapela No Name Lt a také zpěvačka Markéta Konvičková.

V úterý 14. září přijede na Zahradu Čech nejstarší jihočeská dechovka – Babouci. Vystoupí také litoměřický Elvis Presley – Rosťa Pechoušek.

Poslední den veletrhu – ve středu 15. září – bude hrát a zpívat kapela YOYO Band. Tento den má podtitul „Den s Českým rozhlasem,“ a provede Vás jím Petr Beran.

Vstupenky na letošní Zahradu Čech je možné zakoupit na recepci Městských kulturních zařízení v Litoměřicích (Hrad Litoměřice, Tyršovo náměstí). Pořídit je můžete i on-line z pohodlí domova – ZDE.

Pro návštěvníky výstavy Zahrada Čech bude opět fungovat kyvadlová doprava. Po vzoru osvědčeného loňského roku budou jezdit 2 autobusy na Mírové náměstí a Horní nádraží v Litoměřicích. Druhý autobus bude jezdit jako v loňském roce na Autobusové nádraží v Litoměřicích.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -