ROUDNICE N.L.: V galerii zazněly zhudebněné sonety Williama Shakespeara

0
100

VIDEO: Ve středu 25. srpna zazněly v prostorách Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem sonety Williama Shakespeara. O jejich přednes se postaral profesor anglické literatury, překladatel a laureát ceny Magnesia Litera za knihu roku Martin Hilský. Profesora Hilského doprovodil na klavír hudební skladatel Daniel Dobiáš.
Vzájemná spolupráce Martina Hilského a Daniela Dobiáše trvá již více jak dvacet let. Během této doby vystoupili s literárně-hudebním programem věnovaným Williamu Shakespearovi nejen po celé České republice, ale i v Německu, ve Švýcarsku nebo dokonce ve Velké Británii. Do Roudnice nad Labem, ke které ho vážou osobní vzpomínky, se Martin Hilský vrací po mnoha letech.
V průběhu srpna byla ve foyer galerie instalována nová výstava obrazů. Jedná se o práce Josefa Lieslera pocházející ze sbírek roudnické galerie.
Literárně-hudebním večerům se Galerie moderního umění věnuje dlouhodobě a systematicky. V první polovině října se mohou návštěvníci galerie těšit na koncert Doležalova kvarteta, který bude prokládán čtenými úryvky z životopisu a knih Boženy Němcové v podání herečky Valérie Zawadské.
www.galerieroudnice.cz

- Naši partneři -
Předchozí článekDům dětí a mládeže Trend pořádá zápis do kroužků
Další článekŠTĚTÍ: Radek Žalud zazpíval v sousedské zahradě Domu s chráněnými byty
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno