Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiZŠ Terezín uspořádala pro děti Letní kempy

ZŠ Terezín uspořádala pro děti Letní kempy

Terezín – Pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Asociace školních sportovních klubů uspořádala ZŠ Terezín v červenci a srpnu dvoutýdenní akci pod názvem Letní kempy.

Projekt byl určen žákům naší školy, kteří se tak o prázdninách mohli potkat se svými spolužáky a učitelkami a zažít školu trochu jinak. Cílem akce bylo usnadnit žákům návrat zpět do vzdělávacího procesu po neobvyklém školním roce, který strávili převážně doma u svých počítačů na online výuce, obnovit sociální kontakty, zopakovat a přiblížit některé okruhy učiva netradičním způsobem.  

Výuku jsme pojali jako tematicky zaměřené dny spojené se zážitkovým učením. Děti se tak dozvěděly o historii města Terezín, navštívily muzeum i podzemní chodby, zopakovaly si znalosti z dopravní výchovy, které využily na dopravním hřišti, navštívily ZOO Děčín s výukovým programem, Vojenský dvorek v Terezíně, kde se dozvěděly spoustu informací o chovu domácích zvířat a vyzkoušely si třeba česání vlny nebo psaní husím brkem, prošly si stezku do Opárenského údolí, plnou úkolů a v neposlední řadě si zasportovaly.

Akce se zúčastnilo 31 dětí z 1. stupně. Program každého dne byl připraven od 8 do 16 hodin. Celý projekt byl pro všechny děti zdarma. Účastníci akce měli zajištěnou celodenní stravu, dopravu i vstupné do všech navštívených míst.

Oba dva týdny se velmi vydařily, nadšené byly nejen děti, jejich rodiče, ale i my učitelé, kteří celou akci naplánovali a zrealizovali. Takovéto akce mají opravdu smysl a pro děti byly velkým přínosem.

Autor: Mgr. Tereza Zimmermannová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -