Sobota, 20 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceV Litoměřicích budou půjčovat štěpkovače. Na jejich nákup přispělo Mondi Štětí a.s.

V Litoměřicích budou půjčovat štěpkovače. Na jejich nákup přispělo Mondi Štětí a.s.

Litoměřice – Víte, že nejlepší pro životní prostředí je, když bioodpad zůstane v místě, kde vznikl? Město Litoměřice připravuje novinku, kterou je půjčování drtičů větví. Po nadrcení vznikne štěpka, kterou můžete využít jako mulč nebo do kompostu na svém pozemku. 

Na nákup sedmi kusů poskytl z dotačního fondu na ochranu životního prostředí štětský závod Mondi 15 tisíc korun, dalších 22 tisíc uhradilo město.

„Mondi už nám takhle přispělo několikrát, za což mu velmi děkujeme. Podmínky půjčování veřejnosti musí nyní schválit městská rada,“ sdělil Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu.

Štěpkovače by měly být půjčovány zdarma oproti tisícikorunové vratné záloze, a to vždy na týden. Každý zájemce dostane informace k provozu, aby věděl, jak s přístrojem správně zacházet. „Jsme rádi, že občanům budeme moci štěpkovače půjčovat, neboť hodně z nich nám házelo větve do big bagů. Nyní si je budou moci sami naštípat a smysluplně využít,“ vysvětlil Pavel Gryndler.

„Štěpkovače se chystáme půjčovat od podzimu. O přesném termínu budeme veřejnost včas informovat,“ doplnila Miroslava Jirků z odboru životního prostředí.

Autor: Radim Tuček

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -