Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tady a spolu s ním i naše pozvánka s tipy, kam vyrazit. Nabídka je opět pestrá a široká – doma sedět rozhodně nemusíte. Na své si přijdou příznivci sportu, řemesel, historie i skvělé muziky.

V parku Státního zámku Ploskovice budou v sobotu 31. července od 10 do 16 hodin Keramické trhy. Nakoupit si můžete nádobí, formy na pečení i dekorace nebo třeba květináče. Přihlášeni jsou prodejci z celého regionu, takže určitě bude z čeho vybírat.

Obec Velké Žernoseky pořádá v sobotu nohejbalový turnaj trojic. Sportovní klání nazvané „Žernosecká síť“ se v obci bude konat už potřetí. Akce začíná v 9 hodin ve sportovním areálu – tak přijďte fandit.

Skvěle pobavit se v sobotu můžete také v Úštěku. Živo bude v okolí jezera Chmelař. Dali si zde totiž dostaveníčko přátelé vojenské techniky. Od 14 hodin uvidíte ukázky plavby obojživelných vozidel, kterými se po dohodě můžete i svézt. V 19 hodin na první pláž jezera Chmelař seskočí parašutisté. Od 20 hodin bude hrát živá hudba.

Státní zámek Ploskovice se v sobotu připojí k celorepublikovému projektu „Hradozámecká noc“ a od 18 do 22 hodin nabídne program všem věkovým kategoriím. V zámeckém parku bude připraven program pro děti a ve 20 hodin začnou kostýmované prohlídky zámeckých interiérů. Protože kapacita prohlídek je omezena, místo si rezervujte na  tel. 416 749 092, email: ploskovice@npu.cz.

V neděli si rozhodně nenechte ujít VELKÝ LETNÍ KONCERT na Mírovém náměstí v Litoměřicích. Přímo pod širým nebem vystoupí Severočeská filharmonie Teplice, Pavel Šporcl a sopranistka Jana Červinková. Diriguje Jiří Knotte. Uslyšíte klasické i filmové melodie. Pozvánku ředitelky MKZ Litoměřice Míši Mokré najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -