Sobota, 20 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyLitoměřické varhanní léto pokračuje

Litoměřické varhanní léto pokračuje

Litoměřice – Litoměřické varhanní léto je v plném proudu. Na další – v pořadí už druhý – koncert můžete do katedrály sv. Štěpána zavítat ve středu 28. července. Varhany tentokrát doprovodí trubka. Koncert začíná v 19 hodin.

Na varhany bude hrát Drahomíra Matznerová. Těžištěm jejího repertoáru je romantická a moderní hudba se zvláštním zaměřením na francouzskou varhanní literaturu 19. a 20. století. Na všech pódiích, kde vystupovala, byla vysoce ceněna odbornou kritikou.Drahomíra Matznerová je vyhledávanou komorní hráčkou a od roku 1996 je také varhanicí v obřadní síni Novoměstské radnice. Na trubku ji bude doprovázet Vladimír Rejlek.

Vladimír Rejlek je vítězem mezinárodní soutěže Pražské jaro 1978 a v roce 2016 byl předsedou poroty této mezinárodní soutěže v oboru trubka. Koncertuje u nás i v zahraničí.

Z pohodlí domova můžete lístky na koncert zakoupit ZDE.

Budou ovšem v prodeji i na místě – půl hodiny před koncertem.

Program koncertu najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -