Sobota, 4 května, 2024
10.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKeramikafé Dlouhánka připravuje workshop odlévání keramiky! Přijďte si pro svůj hrneček nebo...

Keramikafé Dlouhánka připravuje workshop odlévání keramiky! Přijďte si pro svůj hrneček nebo zvířátko!

Litoměřice – Keramická kavárna Dlouhánka připravuje v závěru června zážitkový workshop odlévání keramiky do forem ze sádry. Je to ideální postup pro ty, kteří si chtěli zkusit vlastnoručně vyrobit keramický hrneček nebo zvířátko, ale domnívají se, že na to nejsou dostatečně zruční. Odlévat totiž zvládne každý!

„Já tenhle postup miluji, protože do krychle ze sádry nalijete tekutou hlínu a po nějaké době z ní vyndáváte dutý odlitek panenky, žirafy, hrnečku s ouškem, vázy či oblíbené koule,“ vysvětluje majitelka Dlouhánky Alena Bachová.

Co si z formy odlijete, bude záležet jen a jen na Vás. Workshopy budou probíhat v pátek 25. a v sobotu 26. června. Je potřeba počítat s tím, že odlité předměty nejsou hotové – je nutné je vypálit a posléze v keramikafé namalovat. Do toho se můžete – ale nemusíte – zapojit. Je to jen na Vás.

Na workshopy odlévání keramiky je nutné se přihlásit předem – omezený počet míst.

Hlaste se u majitelky Keramikafé Dlouhánka Aleny Bachové na e-mailu alena.bachova@email.cz nebo na telefonním čísle  602 260 102. Napsat můžete také zprávu na facebook keramikafé ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -