Středa, 17 dubna, 2024
4.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiBÝČKOVICE: Na „Pohádkovém putování“ se rozdal rekordní počet buchet i palačinek

BÝČKOVICE: Na „Pohádkovém putování“ se rozdal rekordní počet buchet i palačinek

VIDEO: Sněhurka, loupežníci, červená karkulka i s babičkou a vlkem nebo Mach a Šebestová. Ti všichni a mnoho dalších si dali dostaveníčko poslední květnovou neděli v Býčkovicích. Pohádkové postavy si pro místní i přespolní děti připravily různé soutěžní úkoly. Pořádající spolek Sousedé z Býčkovic soutěžící na cestu vybavil hracími kartami, do kterých se sbírala razítka a aby měly děti po cestě na všechno dost energie, u startu kromě kartiček dostali také poctivé domácí buchty. V průběhu dopoledne se jich rozdalo celkem 278.
Občerstvení na děti čekalo i na samém konci pohádkového putování. Za odvahu a nadšení každý dostal palačinku. Na všechny se dostalo a všichni si pochutnali.
Pohádkové putování uspořádal dobrovolnický spolek Sousedé z Býčkovic u příležitosti Mezinárodního dne dětí. V obci, která má okolo pouhých tří set obyvatel, se toho s přicházejícím létem bude dít opravdu hodně. V plánu je třeba soutěž amatérských kuchařů s názvem „Kotlíkovej fesťáček“ nebo promítání filmů pod širým nebem na místním fotbalovém hřišti.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -