Čtvrtek, 25 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – I první červnový víkend bude na Litoměřicku kam jít a co podniknout. Nevěříte? Podívejte se na seznam našich tipů. Je z čeho vybírat.

V Litoměřicích na Tržnici Felixe Holzmanna bude v sobotu 5. června od 10 hodin hrát Sváťovo dividlo. Tentokrát pohádku O Budulínkovi. Pro děti i dospělé budou navíc připraveny výtvarné dílničky, ze kterých si můžete odnést vlastní pytlík na pečivo nebo tašku či záložku.

Program v sobotu nabízí také Knihovna Karla Hynka Máchy. Od 9.30 do 12 hodin si zde mohou rodiče s dětmi zábavnou formou vyzkoušet vyšívání. Do tajů této činnosti je zavede spisovatelka a učitelka výtvarné výchovy v jedné osobě – Eva Volfová. Její kreativní knížky pro děti (nejen o vyšívání) Vás určitě zaujmou a pobaví. O akci jsme psali ZDE.

Ve skleníku Státního zámku Libochovice začíná v sobotu 5. června výstava kaktusů a sukulentů. Přijďte se podívat! Na místě budou i kaktusy k prodeji. Více informací najdete ZDE. Výstava potrvá až do 13. června.

V sobotu večer jste zváni také do Katedrály sv. Štěpána v Litoměřicích. V 19 hodin tady začne Varhanní koncert na podporu Hospice sv. Štěpána v Litoměřicích. Vstupné je dobrovolné. Uslyšíte varhany, violoncello i zpěv. Více najdete TADY.

V neděli 6. června bude opět otevřená  otevřená Levandulová zahrada v obci Klapý. Přijďte si sem odpočinout! Šance bude od 10 do 16 hodin. Můžete si nakoupit sazenice levandule nebo si jen tak posedět a pokochat se pohledem.

Přímo v centru Lovosic, na Václavském náměstí, v neděli v 10 hodin zahraje Sváťovo dividlo. Na pohádku je vstup zdarma, tak s dětmi nezapomeňte přijít!

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -