Úterý, 30 dubna, 2024
13.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceZa předzahrádky letos litoměřičtí podnikatelé platit nemusí

Za předzahrádky letos litoměřičtí podnikatelé platit nemusí

Litoměřice – Litoměřičtí radní pokračují v pomoci místním podnikatelům. Poté, co loni do podpory podnikatelů provozujících živnost v nebytových prostorách vlastněných městem a uzavřených vládním rozhodnutím investovalo více než dva miliony korun, přišli s dalším rozhodnutím. Za letošní rok nemusejí hradit poplatek za zábor veřejného prostranství související s umístěním předzahrádek před provozovnami.

Odhadovaný dopad do rozpočtu města ale není příliš vysoký (zhruba 113 tisíc korun), protože poplatky za předzahrádky jsou v Litoměřicích ve srovnání s jinými městy poměrně nízké.

„Pomoc od města je vítaným krokem určitě nejen pro mě, ale i pro ostatní provozovatele gastropodniků. V této nelehké době je každá podpora příjemná,“ konstatoval v této souvislosti majitel litoměřické restaurace Johannahof Miroslav Prokůpek, který však již poplatek pro letošní rok stejně jako ostatní provozovatelé uhradil.

Vrácen mu proto bude městem ve stejné výši formou daru. Cílem podpory je zachování dostupnosti služeb občanům.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Iveta Hejduková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -