Pátek, 26 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše série tipů, kam vyrazit. Rozvolnění je znát. Pokud chcete sobotu a neděli strávit aktivně, nic tomu nebrání. Vyrazit můžete na festival, na farmářské trhy nebo třeba na pořádný domácí burger.

V Litoměřicích si v sobotu 29. května určitě nenechte ujít Májový řemeslný jarmark. Probíhat bude od 10 do 17 hodin v atriu a ve foyer Kulturního a konferenčního centra nabídne celou řadu stánků i program pro děti. Budou i živá zvířátka. Těšit se můžete květiny a květinové vazby, keramiku, svíčky z včelího vosku, med, textilní doplňky, ruční papír a výrobky z něj, výrobky ze skla a mnoho dalšího. Vstupné je ZDARMA.

Litoměřické Letní kino na Střeleckém ostrově v sobotu zahajuje sezónu, a tak si nenechte ují festival „Pestrý ostrov  – naše radost.“ Akce začíná v 15 hodin a je opravdu pro celou rodinu. V areálu před letním kinem bude živá hudba, výtvarné dílny, lekce jógy pod širým nebem, žongléři a mnoho dalšího. Festival vyvrcholí ve 21.15 promítáním filmu Šarlatán. Více informací ZDE.

V Roudnici budou v sobotu farmářské trhy. Tržiště vyroste před Kulturním domem Říp od 8 do 12 hodin. Od místních výrobců a producentů si můžete zakoupit třeba čerstvé pečivo, živé ryby, koření, kávu uzeniny a mnoho dalšího.

Na oběd si v sobotu zajděte do roudnické kavárny Caffé Říp. Kavárna, která je součástí nově zrekonstruovaného Kulturního domu, nabídne různé druhy burgerů a domácí hranolky. Na své si po celé odpoledne přijdou i ti nejnáročnější strávníci. Více o akci ZDE.

V neděli 30. května se s dětmi vypravte do Býčkovic na Pohádkové putování. Pro děti a rodiče je připravena stezka s úkoly, které jim budou zadávat pohádkové postavy osobně. Můžete potkat třeba Sněhurku nebo Pata a Mata. Stezku prochází každý individuálně v čase od 10 do 12.30 hodin. Více informací najdete TADY.

Oslavu Dne dětí má na neděli naplánovanou i Roudnice. Letos k tomu přistoupila netradičně a pro děti připravila zábavnou stezku s úkoly přímo ve městě. Děti budou obcházet herní stanoviště a dostávat razítka do hrací karty. Jakmile jich nasbírají aspoň deset, mohou si vyzvednout odměnu. Více informací ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -