Sobota, 20 dubna, 2024
4.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNoc kostelů v Litoměřicích nabídne kulturní program i prostor k rozjímání

Noc kostelů v Litoměřicích nabídne kulturní program i prostor k rozjímání

Litoměřice –  Víte, že v pátek 28. května je „Noc kostelů?“ Své brány otevře více než tisíc kostelů a modliteben po celé republice. Na bohatý program i na chvilku klidu lákají také svatostánky v Litoměřicích. Nabídnou výstavy, přednášky i živou hudbu.

Litoměřický Kostel Všech svatých se veřejnosti otevře v 18 hodin mší za město Litoměřice. Program, který bude následovat, je připraven až do 23. hodiny. Těšit se můžete třeba na přednášku p. Piskláka nazvanou „Proměny okolí kostela“ (v 19 hodin) nebo na varhanní hudbu v podání žáků ZUŠ (od 21 hodin). V kostele bude nainstalována výstava s názvem „Člověk a víra.“

Otevřen bude také kostel a klášter sv. Ludmily, kde od 18 hodin vsadili hlavně na hudbu. Program otevře hudební vystoupení ve složení flétny, kytara, violoncello, varhany, zpěv. V průběhu večera také několik uslyšíte v krátkém vstupu dudy. Připravena je rovněž výtvarná dílna pro příchozí malé návštěvníky a za příznivého počasí budete moci venku ochutnat mešní vína. Program končí ve 22.30 hodin.

Kostelem sv. Jakuba budou znít flétny  a zpěv. Program je tady od 18 do 22 hodin.

Kostel sv. Vojtěcha bude otevřen od 17 do 22 hodin, program začne koncertem učitelů Základní umělecké školy. Od 20 hodin bude na varhany v kostele hrát paní Majka Brůnová.

„Noc kostelů“ bude také v Katedrále sv. Štěpána (od 19 do 22 hodin) a v kapli Hospice sv. Štěpána.

Od 18 do 22 hodin je k volné prohlídce otevřena  Kaple sv. Jana Křtitele a od 18 do 23 hodin se můžete přijít podívat do kaple sv. Zdislavy.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -