Pátek, 19 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůKulturaStátní zámek Libochovice otevřel nádvoří a 1 okruh bez průvodce

Státní zámek Libochovice otevřel nádvoří a 1 okruh bez průvodce

Libochovice – Víte, že Státní zámek Libochovice už je pro návštěvníky částečně otevřen? Přístupný je nejen zámecký park, ale také nádvoří a přízemí zámku, kde si můžete projít expozici věnovanou životě nejslavnějšího libochovického rodáka – Jana Evangelisty Purkyně.

Expozice věnovaná slavnému českému přírodovědci a fyziologovi je přístupná denně kromě pondělí od 9 do 16 hodin. Prohlídka je bez průvodce se vstupným ve výši 50,- Kč.

Samostatnou expozici má tato osobnost, která neměla nikterak jednoduchý život, na zámku od roku 1987. Dozvíte se vše důležité o jeho soukromém životě a také o jeho objevech, které vešly do dějin.

Věděli jste, že Jan Evangelista Purkyně měl manželku, která zemřela na tyfus a čtyři děti, z nichž dvě zemřely během epidemie cholery? Zbývající dva synové byli rovněž slavní a významní. Syn Karel byl botanikem a syn Emanuel se stal malířem.

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -