Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePo adventu přichází Léto na tržnici

Po adventu přichází Léto na tržnici

LITOMĚŘICE – Po zkoušce v podobě “Adventu na tržnici”, kdy tržnice Felixe Holzmanna ožila i několika kulturními akcemi, se s uvolňováním epidemiologických opatření připravuje tržnice na léto plné kultury.

K oblíbeným pátečním farmářským trhům se přidají sobotní dopoledne s pohádkou, přesunuté jarmarky z parku Václava Havla, rozšířené sobotní tématické farmářské trhy a samozřejmě kultura. Stát se tak může hlavně ve spolupráci s MKZ Litoměřice a Zdravým městem Litoměřice. 

“Díky jejich vstřícnosti budeme mít po celé léto k dispozici pódium, které nám umožní opět posunout význam tržnice z více méně obchodního prostoru na odpočinkovou část města. Pódium bude využívat Základní umělecká škola k venkovní výuce a veřejným vystoupením, ale také další umělci. Cílem je umožnit vystupování komukoliv, kdo si chce zkusit bavit veřejnost. Během léta plánujeme divadelní podvečer pro dospělé, malý loutkový festiválek začínajících mladých loutkařů a další drobnější akce,” přiblížil projekt Léto na tržnici Jan Dostal z pořádajícího spolku ProLUKA. 

Pódium bude na tržnici k dispozici od 20. května. První větší akcí je Májový jarmark 22. května, kde nebude chybět v 10 hodin dopolední pohádka Sváťova dividla a od 14 hodin vystoupí některá z místních kapel. První větší hudební akcí bude bluegrassový podvečer s kapelou Od plotny skok a jejich hosty.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -