Úterý, 16 dubna, 2024
10.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda tento týden zve třeba na šišky s mákem nebo na...

Gastrocentrum Pohoda tento týden zve třeba na šišky s mákem nebo na svíčkovou s knedlíkem

Litoměřice – Chcete se dobře a levně najíst? Zkuste některou z jídelen, které v Litoměřicích provozuje Gastrocentrum Pohoda. Každý den se tady vaří pět hlavních jídel a jedna polévka. Najíte se už za 72,- Kč a oběd Vám naservírují nejen do jednorázových menu boxů, ale i do Vašich vlastních nádob.

V pondělí 17. května bude k mání ďábelská kuřecí směs s těstovinami a protýkaná vepřová pečeně s dušenou rýží. Nezklame určitě ani zeleninový karbanátek s uzeným masem, ke kterému si můžete dát brambor. Z lehčích jídel je v nabídce pestrobarevný kuřecí salát. Milovníkům sladkého určitě udělají radost bramborové šišky s mákem. Polévka bude v pondělí květáková.

V úterý 18. května je polévka ovarová s kroupami. Tahounem úterní nabídky je moravský vrabec s dušeným zelím a bramborovým knedlíkem. Kuřecí roláda s bramborovou kaší je také klasika, která neomrzí. Vybrat si můžetei játra pana starosty s dušenou rýží nebo bulgurové placičky se zeleninovou oblohou. Ze salátů bude dostupný salát Lanza rotte.

Ve středu 19. května přijďte na vepřovou pečeni na slanině s dušenou rýží nebo na maminčino kuře s těstovinou. Bramborový závin se špenátem bude určitě také chutnat. Zeleninové rizoto s houbami a sýrem potěší milovníky lehčích jídel, stejně jako bulgur salát s kuřecím masem. Středeční polévka je uzená kuřecí s rýží.

Ve čtvrtek 20. května bude polévka hovězí zeleninová s masovými noky. Tahounem čtvrteční nabídky je smažené rybí filé s bramborovou kaší  a vepřová kotleta na žampionech s knedlíkem. Českou klasiku zastupuje čočka na kyselo s párkem a okurkou. Dalším jídlem z nabídky jsou fazolové lusky na smetaně s bramborem. Salátové jídlo je ve čtvrtek také zajímavé – nabídnout si můžete sýrový salát s jablky a ořechy.

V pátek 21. května je polévka jihočeská kulajda a dá se očekávat, že „na dračku“ tentokrát půjdou hned dvě jídla – dukátové buchtičky s vanilkovým krémem a svíčková pečeně s knedlíkem. Nezklame ovšem ani kuřecí řízek v kukuřičných lupínkách s bramborovou kaší. Českou klasiku zastupují zapečené těstoviny s uzeninou a červenou řepou. Máte-li raději lehčí jídla, zkuste celerový salát s cizrnou a tuňákem.

Jídelnu Gastrocentra Pohoda v Litoměřicích najdete na Mírovém náměstí – v průchodu vedle městského úřadu – a také v ulicích Žižkova 2 a Na Vinici 2244.

Polévka je k dostání za 9,- Kč, hlavní jídlo za 72,- Kč. Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -