Sobota, 20 dubna, 2024
3.6 C
Litoměřice
DomůZprávyČerná kronikaPozor na podvodníky na internetu. Na Litoměřicku policisté evidují několik případů

Pozor na podvodníky na internetu. Na Litoměřicku policisté evidují několik případů

Litoměřicko – Pozor na to, s kým se seznamujete! Internet je anonymní prostředí – a nahrává podvodníkům. Důvěřivá žena z Lovosicka tak přišla o 100 tisíc korun.

„Počátkem měsíce dubna jsme přijali oznámení o pravděpodobném podvodu od ženy středních let z Lovosicka. Neznámý muž jí během měsíce března tohoto roku oslovil prostřednictvím internetové sociální sítě. Po navázání bližšího kontaktu a získání důvěry požádal poškozenou o finanční pomoc pod záminkou přijetí zásilky ze zahraničí. Poškozená požadované peníze neznámému muži poskytla, ale jemu to nestačilo a snažil se získat další finanční prostředky na údajné zajištění zásilky. Další peníze poškozená muži již neposlala a vše oznámila policistům, kteří nyní po neznámém pachateli pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Podvodník od poškozené vylákal téměř 100 tisíc korun,“ uvedla Pavla Kofrová z krajského ředitelství Policie ČR.

Další dva obdobné případy podvodného jednání prostřednictvím celosvětové sítě internet evidují policisté na Litoměřicku. V prvním případě přišla poškozená o 80 tisíc korun a ve druhém případě naštěstí poškozená žena peníze neodeslala. Tyto případy podvodného jednání nejsou ojedinělé a bohužel řada poškozených případy protiprávního jednání vůbec neoznámí.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -