Neděle, 28 dubna, 2024
22.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiLitoměřická Galerie loutek tuto sobotu otevírá!

Litoměřická Galerie loutek tuto sobotu otevírá!

Litoměřice –  Na Litoměřicku zřejmě neexistuje dítě, které by neznalo Sváťovo dividlo. Známý litoměřický loutkoherec Sváťa Horváth pohádky s dřevěnými herci dětem hraje už  přes dvacet let. V sobotu 15. května díky vládnímu rozvolnění také konečně otevře litoměřická Galerie  loutek ve Hvězdárně.

Loutky Sváťova dividla si v ní můžete prohlédnout pěkně pohromadě.

Do Galerie můžete zavítat od 10 do 18 hodin. Ve Hvězdárně na Vás čeká více než 200 loutek a pohádkových dekorací. S některými si děti mohou i pohrát, aby si vyzkoušely, jaké je to být loutkohercem.  

Vstupné: 40,- Kč, senioři a držitelé průkazu ZTP platí polovinu.

 Galerie marionet je pro veřejnost otevřena již od roku 2012. Většina vystavených loutek pochází od loutkáře Františka Pešána z Mnichova Hradiště ve spolupráci s řezbářem Jiřím Havelkou z Českého Dubu, dalšími autory jsou například Jan Kaiser z Prahy a Karel Husák z Litoměřic. Nejstarší a nejvzácnější loutka je čert, který má již přes 110 let. 

GALERIE LOUTEK je na facebooku – ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -