Středa, 24 dubna, 2024
10.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceBritský filmový štáb se o víkendu vrátí točit do Litoměřic

Britský filmový štáb se o víkendu vrátí točit do Litoměřic

Litoměřice – Střed Litoměřic zpestří exteriérová galerie. Vybudována má být díky finančnímu daru britských filmařů, kterým se ve městě ležícím na soutoku Labe a Ohře natolik zalíbilo, že se do něj vrátí již o následujícím víkendu. V sobotu a v neděli 8. a 9. května totiž bude pokračovat natáčení britského akčního seriálu s prvky fantasy s názvem Extinction.

Ten pro zahraniční štáb zajišťuje filmová produkce Czech Anglo Pictures. S natáčením bude spojena řada dopravních omezení. „Tímto chceme požádat obyvatele našeho města, aby byli připraveni na dopravní omezení a spolu s filmaři je prosíme o shovívavost,“ uvedl místostarosta Lukáš Wünsch.

Natáčení proběhne formou pohyblivého záboru. V průběhu dne tak má být od 7 do 19 hodin pozastavována doprava v ulicích Michalská, Krajská, Velká Krajská, Tyršovo náměstí a Lidická.

Kromě propagace Litoměřic přináší natáčení v této nelehké době i užitek v podobě povzbuzení místní ekonomiky. „Filmaři podpoří místní podnikatele v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb. Platí samozřejmě také nájmy lokací, pronájem komunikací a zábory. Město od společnosti navíc získá finanční dar ve výši 70 tisíc korun,“ informovala Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

„Dar město využije na vznik stálé exteriérové galerie umístěné na hradební zdi ve spodní části Dlouhé ulice, kde chceme prezentovat výtvarná díla místních umělců,“ charakterizovala plány vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu Andrea Křížová.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -