Pátek, 29 března, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceO víkendu můžete vyrazit i na výlet do Českého středohoří. Využijte cyklobus!

O víkendu můžete vyrazit i na výlet do Českého středohoří. Využijte cyklobus!

Litoměřicko – Autobusová linka, která vozí o víkendech cyklisty i turisty na dvou trasách do vršků Českého středohoří zahájí svou sezónu první květnovou sobotu.

Spoj je určen především pro cyklisty, ale využít ho mohou i turisté bez kol. Cyklobus každou sobotu a neděli absolvuje celkem tři trasy. Dvakrát vždy vyjede směr Velemín s konečnou zastávkou v Kletečné u pomníku Hanse Kudlicha a jednou směr Lovečkovice s konečnou zastávkou v Mukařově.

Kapacita cyklobusu je celkem 19 kol a 19 míst k sezení. Po předchozích letech, kdy se spoj vždy těšil velkému zájmu, je dobré si své místo dopředu rezervovat na webu Destinační agentury České středohoří o.p.s., která provoz cyklobusu zajišťuje – ZDE.

Směr Mukařov vyráží cyklobus vždy v 8:00 a v 10:00 z Roudnice nad Labem a v Litoměřicích je o 30 minut později. Do cílové stanice dorazí v 9:10 hodin. Na trasu směr Kletečná vyráží cyklobus z Roudnice nad Labem ve 12:00 hodin, pokračuje do Litoměřic a v Lovosicích u nádraží je ve 12:40, na Kletečné ve 13:00.

Z obou směrů se nabízí několik možností výletů. Z Mukařova se můžete vydat na Víťovu rozhlednu a přes Bukovou horu sjet do Těchlovic na Labskou stezku nebo si to namířit přes Lovečkovice či Levínské Petrovice do Třebušína. Odtud dojet do Ploskovic a dále do Litoměřic. Našlapete okolo 30 km, do Roudnice krásných padesát. Tento výlet je vhodný i pro pěší s kombinací vlaku či zeleného autobusu DÚK.

Z druhé strany, od Kletečné se nabízí možnost sjet k Labi několika cestami a využít zde přívozy. Jednou z variant je vydat se přes Oparenské údolí a odtud po cyklotrase č. 25 směr Boreč, Košťálov, Vlastislav a do jet do Třebenic – za čokoládou a granáty. Až do Lovosic je to celkem 30 km. V Lovosicích se můžete vydat dál směr Terezín k přívozu Nučničky nebo se vrátit k přívozu do Malých Žernosek. Jinou variantou se nabízí cesta z Kletečné za výhledy na Portu Bohemicu směr Dubičky nebo Skalky a po cyklotrase 3090 pak dojet do Dolních Zálezel. Od června vás tu také převeze přívoz zpět na Labskou stezku.

Turisté se naopak mohou vydat z Velemína směr Hora Milešovka a zpět a vrátit se z Chotiměře vlakem nebo rovnou přes Chotiměř pokračovat do Oparenského údolí až do Malých Žernosek.

Využijte možnosti a nechte se vyvézt do vyšších poloh destinace České středohoří.

Kompletní jízdní řád a ceny jízdného najdete ZDE.

Autor textu: Radana Kubíčková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -