Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřice – S vládním rozvolněním přichází i šance na to strávit víkend více aktivně, a pokud vyjde počasí, vyrazit někam na výlet. Od dob covidu poprvé Vám přinášíme víkendové shrnutí s kulturními tipy. Nabídka je překvapivě široká.

V Roudnici nad Labem budou v sobotu 1. května farmářské trhy. Tržiště s lokálními produkty a výpěstky vyroste před Kulturním domem Říp na Husově náměstí od 8 do 12 hodin. Nakoupit si tam můžete třeba čerstvé pečivo, ryby, mléko, sýry, koření,domácí uzeniny a mnoho dalších dobrot. Samozřejmostí je sadba do Vašich zahrádek a truhlíků.

Opravdu velkou událostí  budou Prvomájové parní jízdy na Švestkové dráze. Na trase Litoměřice horní nádraží – Lovosice – Most  bude v sobotu jezdit historická souprava tažená parní lokomotivou, které se přezdívá Ventilovka. První vlak, ve kterém bude i bufetový vůz s občerstvením, z litoměřického horního nádraží vyjede v 7.55. O akci jsme psali ZDE.

S dětmi můžete vyrazit také na litoměřický Střelecký ostrov. Dům dětí a mládeže Rozmarýn připravil v prostoru od workoutového hřiště až po Tyršův most zábavnou stezku s úkoly nazvanou „Čarovný les.“ Nachystáno je 10 úkolů – především pro děti od čtyř do osmi let. Stezka je soutěžní a pro děti jsou připravené krásné ceny. Více  informací ZDE.

Za skvělou zábavou a zážitky můžete vyrazit do Úštěka. V centru města bude v sobotu 1. května připraveno Putování za jarem. V přízemích vybraných historických domů na Vás budou čekat řemeslníci a jejich výrobky. Zakoupit si můžete třeba keramiku, svíčky, textilní dekorace a výrobky, šperky a výrobky z kůže. Přítomno bude asi 40 prodejců. Více najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -