Pátek, 19 dubna, 2024
7.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceV Lovosicích se poběží orientační závod

V Lovosicích se poběží orientační závod

Lovosice V  lovosických ulicích, sportovištích a parcích se bude závodit. Poběží se zde „Veřejný závod v orientačním běhu v Lovosicích“, který připravuje Sportovní klub orientačního běhu Roudnice nad Labem pod záštitou města Lovosice.

Termín závodu není zatím zcela jistý.      

„Vzhledem k současné situaci s měnícími se omezeními, ho upřesníme 2-3 týdny před vlastním konáním. Pokud to stav dovolí, poběží se v neděli 23. května 2021. Mělo jít o závod v rámci celosvětové akce Den orientačního běhu, který se měl konat koncem května, ten byl letos ovšem přesunut na první polovinu září. Konečné rozhodnutí o květnovém termínu učiníme v prvním májovém týdnu podle epidemiologické situace. Zájemci o akci v žádném případě nepřijdou, mapa i tratě jsou připravené, takže by se hledal náhradní termín – výhledově konec srpna či pozdější.“ přiblížil Miroslav Duda, ředitel závodu s tím, že informace budou zveřejňovány na webu a facebooku města Lovosice a klubu SKOB Roudnice nad Labem.

Akce je určena jak pro registrované orientační běžce, tak pro širokou veřejnost všech věkových kategorií. Připraveno bude několik tratí různých obtížností. Od náročných tratí pro zkušené běžce (ta nejdelší měří vzdušnou čarou přes 6 km, ale kvůli zástavbě ti nejlepší naběhají k 10 km) až po začátečnické a dětské tratě (nejkratší do 1,5 km). Najde se i trať pro maminky a tatínky s kočárky. Přesné parametry tratí budou upřesněny.

„Jedná se o veřejný závod, bude tedy možné, aby se hlásili závodníci i z řad veřejnosti. Těm, kteří nemají s orientačním během žádné zkušenosti, bude vše na startu vysvětleno. Přihlášky budou přístupné přes webové stránky a přes e-mail, jakmile bude znám termín závodu.” dodal Duda.

Závodníci budou startovat intervalově, čas budou vědět dopředu, takže se na začátek trati dostaví až chvíli před svým startem. Běžně jsou startovní intervaly minutové, podle epidemiologické situace organizátoři ovšem rozhodnou, zda intervaly neprodloužit. Na trati se v podstatě závodníci nepotkají, kontroly se buď budou razit pomocí čipů nebo kleštičkami do průkazky. Start i cíl bude v lesoparku Osmička u pódia.

Sledujte informace ZDE.

Novinky budou také zveřeny na facebooku města Lovosice ZDE.

Sportovní klub orientačního běhu Roudnice nad Labem je na facebooku – ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -