Poradna pro hendikepované funguje i v době covidu. Potřebujete-li pomoci, ozvěte se!

0
116

Litoměřice – Víte, že Farní charita Litoměřice provozuje poradnu pro hendikepované? Služba, která pomáhá lidem se zdravotním postižením najít práci, funguje i v této opatřeními okleštěné době. Potřebujete-li pomoci, dejte se o sobě vědět.

Jedinou podmínkou je přiznaný invalidní důchod u OSSZ. Poradna pomůže lidem se zrakovým, sluchovým , tělesným i mentálním a kombinovaným postižením. Vznikla s podporou Evropské unie a Ministerstva práce a sociálních věcí.

S klienty v poradně pracuje psycholog a mohou využít také služeb právníka. Cílem projektu je přesvědčit zdravotně postižené, že i oni mohou být pro společnost potřební a užiteční a mohou dělat, co je baví. Vrcholem projektu je najít pro klienta na 12 měsíců dotované pracovní místo.

„Loňský rok byl pro všechny činnosti velice náročný ve spojení se vzniklou pandemií Covid-19. Proto i my jsme museli upravovat provoz poradny tak, abychom dodrželi všechna vzniklá vládní nařízení, která nastavovala „nouzové stavy“ a zajistili tak snížení rizik spojených s touto pandemií. Vše se nám daří stále udržovat v provozu, i když není možné se přímo potkávat. Využíváme jiné formy komunikace a nejčastěji po telefonu řešíme záležitosti týkající se našich klientů. Pokud nastane období, kdy se rozvolní krizová opatření a nám bude umožněno se s klienty znovu scházet, pustíme se do seminářů s velkým zápalem. Protože i klienti již touží po společnosti a potřebují se aktivně zabývat nějakou činností a rozvíjet komunikaci, uvádí Klára Drábková.

Chcete-li služeb poradny pro hendikepované využít, nebo se o ní dozvědět více, kontaktujte Martina Kontru  – kouče poradny.

Stačí zavolat na telefon 417 770 025 nebo napsat e-mail na martin.kontra@fchltm.charita.cz

VIDEOREPORTÁŽ O PORADNĚ je ke zhlédnutí ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekMěsto odpustilo nájem Zahradě Čech, do prázdnin je bez akcí
Další článekV Lovosicích se poběží orientační závod
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno