Pátek, 19 dubna, 2024
5.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceTuto sobotu v obchodech proběhne Sbírka potravin. Pomozte nákupem nejpotřebnějším!

Tuto sobotu v obchodech proběhne Sbírka potravin. Pomozte nákupem nejpotřebnějším!

Litoměřicko – V sobotu 24. dubna proběhne ve vybraných obchodech jarní kolo Sbírky potravin. Od 8 do 18 hodin můžete zakoupit trvanlivé potraviny a základní drogistické zboží a nákup odevzdat dobrovolníkům v zelených zástěrách, kteří budou připraveni u pokladen.

Potraviny si převezme Potravinová banka Ústeckého kraje, která je poté prostřednictvím organizací, se kterými spolupracuje, přerozdělí nejpotřebnějším. Zejména seniorům, maminkám samoživitelkám a lidem bez domova.

„Počet lidí v nouzi, kteří jsou závislí na pomoci potravinových bank, narůstá. Během loňského roku jsme registrovali meziroční vzestup v řádech desítek procent. Koronavirová pandemie připravila mnoho Čechů o zaměstnání. S tím pochopitelně souvisí i propad finančních prostředků, kterých se mnohým nedostává ani na zajištění nejnutnějších životních potřeb. Prosíme proto, aby se lidé do letošní jarní Sbírky potravin opět zapojili a pomohli,“ uvedla Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank, a dodala: „V jednotlivých prodejnách mohou zákazníci odevzdat zakoupené trvanlivé potraviny či drogistické zboží dobrovolníkům, které snadno poznají podle zelené zástěry s logem sbírky, anebo do sběrných boxů za pokladnami. Každý ze stovek dobrovolníků bude mít samozřejmě respirátor a rukavice, aby byly splněny příslušné hygienické normy.“

Váš dobrý skutek, který v rámci Sbírky potravin uděláte, nemusí stát mnoho. Stačí konzerva, těstoviny, čaj nebo krabice mléka. Pomůže také základní drogérie.

V Litoměřicích se do sbírky zapojí třeba KAUFLAND, LIDL nebo ROSSMAN na Mírovém náměstí.

V Lovosicích můžete pro dobrou věc nakupovat v LIDLu.

V Roudnici nad Labem se připojí LIDL, TESCO, KAUFLAND i BILLA.

Chcete se podívat, který obchod ve Vašem okolí se ke sbírce připojí?

Klikněte ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -