Čtvrtek, 2 května, 2024
20.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceLovosické gymnázium v další spolupráci s evropskými školami

Lovosické gymnázium v další spolupráci s evropskými školami

LOVOSICE – Právě v těchto dnech byla oficiálně zahájena další rozsáhlá mezinárodní aktivita lovosického gymnázia v rámci prestižního studentského programu ERASMUS+.

Uvedená škola je totiž aktuálně zapojena v projektu s názvem „Erasmus+Media“, kterého se celkem účastní více než stovka studentů a takřka dvacítka učitelů šesti různých vzdělávacích zařízení z celé Evropy (dále i švédský Östersund, portugalské Porto, řecká Ierapetra, španělský Bullas a italské San Giorgio a Cremano).

Během úvodního společného mítinku (v této fázi zatím online) se dálkově představily všechny školy formou různých prezentací a workshopů, když ty české byly logicky zaměřeny zejména na Česko, mikroregion Lovosicka i oblast Ústeckého kraje. „Kvitujeme zapojení a práci studentů, je to pro ně cenná zkušenost. Stejně jako pro mě, podílím se na podobném projektu totiž poprvé,“ uvedl k tomu jeden ze dvou školních koordinátorů účasti české školy Roberto Gainza. Ten současně věří, že se mladí středoškoláci budou moci setkávat v rámci tradičních mobilit v jednotlivých zemích již v dohledné době.

Lovosické gymnázium má s programem ERASMUS+ historicky velmi bohaté a četné zkušenosti. Nynější aktivita není ojedinělá, v současné době jiný mezinárodní projekt v rámci E+ právě zdárně dokončuje.

Autor: Marek Bušek

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -