Pátek, 19 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůZprávyČerná kronikaRoudnický služební pes Egon chytil zloděje přímo při činu

Roudnický služební pes Egon chytil zloděje přímo při činu

Litoměřicko – V době, kdy většina majitelů tráví nepřiznívý čas v teple svých domovů, vyrážejí policisté i se svými čtyřnohými parťáky na kontrolu jejich rekreačních objektů. Zaměřují se především na to, zda se případná nevítaná návštěva nevloupala do jejich chat a chalup. O provedené prohlídce je majitel vyrozuměn na místě zanechaným kontrolním lístkem.

Policisté z obvodního oddělení Roudnice nad Labem měli v nedávné době úspěšné zadržení pachatele přímo v objektu. K tomuto zadržení jim dopomohl psí kolega Egon.

Roudničtí policisté krátce po půlnoci vyrazili na obhlídku chatové kolonie Na Slavíně. Společně se služebním psovodem přišli k chatě, která měla poškozené dveře. Z chování psa Egona bylo zřejmé, že v chatě by se mohl ještě nacházet pachatel.

Policisté pachatele zákonnou výzvou vyzvali, aby vyšel ven. Nic se ovšem nedělo a ani se nikdo neozýval. Služební psovod dal pokyn psovi k propátrání chaty. Po chvilce se ozvalo štěkání. Policisté vešli dovnitř a uviděli Egona, jak se u postele pyšně hlásí ke svém „úlovku“.

V posteli se pod spacákem schovával muž a očividně se mu z vyhřáté postele nechtělo. Roudničtí policisté ihned „spáče“ poznali. Jedná se o 34letého muže, který již v minulosti byl za majetkovou trestnou činnost vloupání do chat odsouzen.

 Pes byl svým psovodem pochválen a bylo mu dopřáno, aby si pachatele společně s policisty doprovodil až do služebního vozidla.

Autor: Veronika Hyšplerová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -