Neděle, 5 května, 2024
14 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceFilmaři budou natáčet v Litoměřicích, připomínají prý Paříž

Filmaři budou natáčet v Litoměřicích, připomínají prý Paříž

LITOMĚŘICE – Litoměřice jsou atraktivním městem pro vznik scén do filmů a seriálů, a to nejen v rámci české produkce. Tento týden dorazí do Litoměřic zahraniční štáb, který zde pod vedením filmového režiséra a scénáristy Marco Kreuzpaintnera natočí záběry pro osmidílný thriller Extinction – Zánik. Seriál vznikající pro britský televizní kanál Sky vypráví o mladíkovi, který zažije konec světa a vrátí se zpět v čase. Filmaři si vybrali po Mostě, Postoloprtech a Žatci právě Litoměřice.

„Pro natáčení jsme zvolili litoměřickou Jezuitskou ulici a Jezuitské schody, které v seriálu suplují ulice v Paříži. Do Litoměřic přijíždíme z Mostu, který zase představuje typické východoevropské město. Štáb se zde zdrží do čtvrtka, přičemž hlavní natáčecí den nás čeká ve středu,“ informovala Kristýna Hanušová, lokační manažerka společnosti Czech Anglo Pictures, která s filmaři spolupracuje. Z Litoměřic štáb zamíří do hlavního města, Prahy.

„V termínu od 20. do 22. dubna bude v Jezuitské ulici a dalších přilehlých ulicích omezená možnost provozu a parkování. Děkujeme občanům i návštěvníkům města za shovívavost,“ uvedla Jana Kuchařová z Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích.

V České republice točí filmaři po dobu pěti týdnů. Natáčení scén do britského seriálu probíhalo také například v Barceloně, nejvíce pak v domovské Velké Británii.

AUTOR: Iveta Hejduková
Foto: P. Schuster

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -