Domov důchodců v Čížkovicích jaro přivítal zahradničením

0
87

Čížkovice – Domov důchodců v Čížkovicích, jedno ze zařízení litoměřického Centra sociální pomoci, si příchod jara navzdory vtkavému počasí užívá naplno. Domov zakoupil mobilní záhon a senioři, kteří mají chuť a zájem, na něm mohou zahradničit. Má to velký úspěch.

„Do péče o záhonek se zapojilo hned několik uživatelek. Připravily v mobilním záhonku půdu a postupně si tam zasadily semínka, o která budou po celý čas starostlivě pečovat. V mobilním záhonku se prozatím nachází semínka ředkviček, hrachu, pažitky a petržele. Již nyní se těší, až uvidí první zelené výhonky a postupný jejich růst, budou vytrhávat plevel a zalévat. Pánové se samozřejmě nejvíce těší na ředkvičky,“ uvedla  Michaela Hrnčířová.

Jara si budou, jakmile to počasí dovolí, klienti čížkovického Domova užívat i nadále. Houpačka na zahradě už je natřená a zařízení pořídilo také nové zahradní posezení.

- Naši partneři -
Předchozí článekLITOMĚŘICE: Odběrové centrum nemocnice je stále v provozu a funguje bez obtíží
Další článekVojenský kufr pilota RAF Antonína Zimmera z Třebenic se vrátil do rodného města svého majitele
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno