Pátek, 17 května, 2024
12.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceBuchtičky s krémem nebo Sýrový salát jablky a ořechy. Pohoda vaří i...

Buchtičky s krémem nebo Sýrový salát jablky a ořechy. Pohoda vaří i tento týden

Litoměřice –  Pokud se chcete levně a dobře najíst, zkuste to v Gastrocentru Pohoda. Od pondělka do pátku tady vaří čtyři jídla denně, přičemž pokud si vyberete hlavní jídlo, polévku si můžete dát za 9,- Kč. Oběd  Vám dají do vlastních nádob nebo do jednorázových menu boxů – záleží na Vás. Jídlo se vydává od 10.30 do 13.30 hodin.

V pondělí 22. března je k mání květáková polévka, ďábelská kuřecí směs s těstovinou a pestrobarevný kuřecí salát. Za zmínku určitě stojí také vepřová pečeně protýkaná zeleninou a zeleninový karbanátek s uzeným masem a bramborem.

Tahounem úterní nabídky je vepřová krkovička na česneku s bramborovým  knedlíkem a špenátem. Nezklamou určitě ani játra pana starosty s dušenou rýží nebo maminčino kuře. Z lehčích jídel bude k mání těstovinový salát s kuřecími nugetkami. Kdo by chtěl polévku, podávat se bude ovarová s masem a kroupami.

Ve středu 24. března si přijďte pro vepřovou pečeni na slanině s dušenou rýží nebo pro kuřecí paličky v barbecue omáčce  s bramborem. Na lístku je také jedna stará dobrá klasika, která nikdy nezklame – zapečené těstoviny s uzeninou, ke kterým dostanete červenou řepu. Pro milovníky lehčích jídel je připraven bulgur salát s kuřecím masem.  Polévka je hrášková s drobením.

Ve čtvrtek 25. března se podává smažené rybí filé s bramborem s bramborovou kaší a vepřová kotleta na žampionech s knedlíkem.  Chutnat by Vám mohla i čočka nakyselo s párkem a kyselou okurkou nebo sýrový salát s jablky a ořechy. Pokud jde o polévku, v plánu je hovězí zeleninová s masovými noky.

Pátek 26. března bude patřit milovníkům sladkých jídel – podávat se budou dukátové buchtičky s vanilkovým krémem. Pokud to není oběd pro Vás, zkuste kuřecí řízek v kukuřičných lupínkách s bramborovou kaší nebo vepřovou kýtu na smetaně s knedlíkem. Nebude chybět ani salát coby hlavní jídlo – v pátek konkrétně těstovinový salát s kuřecím masem. Páteční polévka je jihočeská kulajda.

Gastrocentrum Pohoda aktuálně v Litoměřicích provozuje tři jídelny – v ulici Žižkova 2, v ulici Na Vinici 2244 a na Mírovém náměstí v průchodu vedle městského úřadu.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -