Čtvrtek, 2 května, 2024
13.8 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyNovým předsedou představenstva Krajské zdravotní se stal bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Novým předsedou představenstva Krajské zdravotní se stal bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Ústí nad Labem – Novým předsedou Krajské zdravotní a.s., která spravuje nemocnice zřizované Ústeckým krajem, se stal bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Dosavadní předseda představena a ředitel žatecké nemocnice Jindřich Zetek, byl odvolán. Stalo se tak pouhý den po tom, co inicioval odvolání generálního ředitele Krajské zdravotní Aleše Chodackého. Ten byl přitom také krajským koordinátorem očkování proti COVID-19. V této funkci ho nahradila Dana Vaculíková, hlavní hygienička Krajské zdravotní a. s.

Důvodem odvolání Aleše Chodackého byla údajně nestandardní pracovní smlouva, kterou uzavřel s krajskou funkcionářkou ANO Vladislavou Marschallovou hned druhý den po svém nástupu do funkce. Důvodem odvolání předsedy představenstva Jindřicha Zetka byly podle hejtmana Jana Schillera rozdílné představy kraje o vedení Krajské zdravotní.

Předsedou představenstva Krajské zdravotní byl Jindřich Zetek od loňského listopadu. Bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch ho nahradí jen dočasně. „Pan Vojtěch o tuto funkci v žádném případě aktivně neusiloval. Osobně jsem ho přemlouval, aby se tohoto postu ujal, protože ze všech členů představenstva je na něj nejvhodnější. Do vedení Krajské zdravotní teď vstupuje v podstatě jako krizový manažer a jeho hlavním úkolem je stabilizace společnosti,“ uvedl člen představenstva Krajské zdravotní a litoměřický lékař Ondřej Štěrba. „Na pozici generálního ředitele Krajské zdravotní bude vypsáno výběrové řízení,“ vysvětlil člen představenstva Krajské zdravotní a praktický lékař Leoš Vysoudil.  Ve vedení žatecké nemocnice Jindřich Zetek nadále zůstává.

Společnost Krajská zdravotní spravuje nemocnici v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -