Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLidé z Litoměřic, kteří se věnují kamínkování, udělali radost i v ústecké...

Lidé z Litoměřic, kteří se věnují kamínkování, udělali radost i v ústecké nemocnici

Litoměřice – Znáte kamínkování? Celosvětová hra, která spočívá v malování, nalézání a případně přesouvání kamínků, se rozmáhá i v Litoměřicích. Parta lidí, která se zde kamínkování věnuje, má navíc srdce na pravém místě a barevné kamínky malují i pro lidi v první linii, nebo pro osamělé seniory.

Před několika dny darovala litoměřická parta kamínky do Domova pro seniory na Dómském pahorku, který v Litoměřicích provozuje farní charita. K seniorům se dostalo na 150 originálně malovaných kamínků, takže ten svůj dostal opravdu každý. Ještě před tím – ve středu 3. března – dostal kamínky personál a pacienti plicního stacionáře v ústecké Masarykově nemocnici.

„Doba covidová dává zabrat všem věkovým kategoriím a myslím, že každý z nás hledá cestu, jak se z toho všeho nezbláznit a bavit se něčím smysluplným. Naše parta se dala dohromady postupně díky facebookové stránce „Kamínky official.“ Začali jsme si psát a pak jsme se náhodně sešli v parku při roznášení kamínků. Spojuje nás nejen tato putovní hra, ale také chuť dělat radost těm, kteří ji v této době potřebují nejvíce,“ vysvětlila za všechny členka party Michala Stupková.

Skupinku Kamínky official najdete ZDE.

Reportáž o rozdávání kamínků v Domově na Dómském pahorku najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -