Pátek, 17 května, 2024
12.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceKachní stehno s červeným zelím nebo Bavorské vdolečky. Pohoda vaří i...

Kachní stehno s červeným zelím nebo Bavorské vdolečky. Pohoda vaří i tento týden

Litoměřice – Gastrocentrum Pohoda zůstává i nadále v provozu a každý den vaří hned čtyři hlavní jídla. Oběd Vám rádi dají do jídlonosičů i do jednorázových boxů. Najíst se tady můžete už za 67,- Kč. Za polévku k hlavnímu jídlu zaplatíte pouze 9,- Kč. Jídlo se vydává od 10.30 do 13.30 hodin.

Dnes – v úterý 9. března –  se na Pohodě vaří kuřecí kung-pao s dušenou rýží, maďarský guláš s těstovinou a holandský řízek s bramborem. Pokud preferujete lehčí jídla, zaujmout by Vás mohl zeleninový salát s hermelínem a kuskusem. Polévka je k mání hrstková.

Ve středu 10. března je k mání kuřecí špíz se zeleninou (podávaný s bramborem a tatarskou omáčkou), vepřová pečeně na paprice s dušenou rýží, vepřové rizoto s červenou řepou nebo paprikový salát s kuřecím masem a fazolemi. Pokud jde o polévku, podávat se bude hovězí zeleninová s játrovými noky.

Čtvrtek 11. března patří slepičí polévce s nudlemi a kachnímu stehnu s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Pokud nejste na českou klasiku, zkuste putimské nudličky s dušenou rýží nebo bramborový závin s dušeným špenátem. Nechybí ani varianta pro milovníky lehčích jídel – tentokrát těstovinový salát s kuřecím masem a cuketou.

Pátek 12. března udělá radost hlavně milovníkům sladkostí a sladkých jídel – hlavní tahák dne jsou totiž bavorské vdolečky s povidly a tvarohem. Pokud sladkému neholdujete, vsaďte na rajskou omáčku s hovězím masem a knedlíkem. Nezklame určitě ani kuřecí řízek v jogurtu s bramborovou kaší. Pro příznivce salátů je tentokrát připraven těstovinový salát s kuřecími nugetkami. Jako polévka se bude podávat ruský boršč.

Gastrocentrum Pohoda má otevřené tři jídelny. Najdete je v ulicích Žižkova 2, Na Vinici 2244 a na Mírovém náměstí v průchodu u městského úřadu.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -