Pondělí, 29 dubna, 2024
24.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceI v paneláku můžete kompostovat. Vermikompostér dostanete v Litoměřicích zdarma

I v paneláku můžete kompostovat. Vermikompostér dostanete v Litoměřicích zdarma

Litoměřice – Víte, že i v paneláku můžete kompostovat a významně tak snížit množství odpadu, který Vaše domácnost produkuje? Slupky od ovoce a zeleniny, lógr od kávy nebo skořápky od vajíček v popelnici končí zbytečně. Ve vermikompostéru můžete tento odpad s pomocí žížal přeměnit na organické hnojivo bohaté na živiny.

Vermikompostér můžete umístit na balkon, do chodby, do kuchyně nebo do kanceláře. Město Litoměřice ho občanům rozdává zcela zdarma. Stačí se ozvat na odbor životního prostředí. Jak efektivně kompostovat, Vám na úřadě rádi poradí.

„Podmínkou pro podání žádosti je trvalé bydliště v Litoměřicích, nulové dluhy vůči městu a byt v osobním vlastnictví nacházející se v katastru Litoměřice nebo Pokratice. Kdo od města již dostal klasický zahradní kompostér, nemá nárok na vermikompostér. Na odboru životního prostředí vermikompostujeme již čtvrtým rokem, v případě zájmu je možné se přijít podívat,“ dodává Miroslava Jirků.

Žadatelé se mohou hlásit na odboru životního prostředí u Miroslavy Jirků na tel. 416 916 271, 734 783 316 nebo na e-mailu miroslava.jirku@litomerice.cz.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -