Neděle, 5 května, 2024
10.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceLovosice se připojí ke kampani „Vlajka pro Tibet“

Lovosice se připojí ke kampani „Vlajka pro Tibet“

Lovosice – Ve středu 10. března bude na budově Městského úřadu v Lovosicích vlát tibetská vlajka. Město se tak opět připojí k celosvětové kampani, jejímž smyslem je upozornit na porušování lidských práv v Tibetu.

K akci s názvem „Vlajka pro Tibet“ se Česká republika pravidelně připojuje od roku 1996. Zatímco tehdy se ke kampani připojila čtyři česká města, v roce 2019 to bylo už 817 měst, obcí, městských částí nebo krajů. Lovosice vlajku vyvěšují od roku 2004.

Akce „Vlajka pro Tibet“ se koná vždy 10. března na výročí Tibetského národního povstání, které započalo 10. března 1959. V tento den v hlavním městě Tibetu, Lhase, propukla revolta odpůrců čínského komunistického režimu. Povstání sahá do rozmezí let 1950–1951, kdy Čínská lidově osvobozenecká armáda vnikla do Tibetu a zabrala jej.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -