Sobota, 4 května, 2024
10.9 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyZatím neznámý vandal v Roudnici poškodil břízu. Musela jít k zemi

Zatím neznámý vandal v Roudnici poškodil břízu. Musela jít k zemi

Roudnice nad Labem – V roudnické Dělnické ulici někdo nenávratně poškodil zcela zdravou břízu. Pachatel ji ve výši hrudi nařízl hluboko po celém obvodu. Strom byl zajištěn a dnes dopoledne odbornou firmou skácen. Městský úřad bude podávat trestní oznámení.

Ukázalo se, bříza byla hrozbou pro okolí možná už několik týdnů.

„Pokud máte jakékoliv připomínky či žádosti na úpravu městské zeleně, neváhejte nás kontaktovat. Podobné zásahy, zvlášť v těsném sousedství domu a houpaček pro děti, nemohou být řešením. Činem se vandal dopustil nejen poškození samotného stromu, ale bezprostředně ohrozil zdraví a majetek všech v jeho okolí. Odbor životního prostředí pravidelně monitoruje veškerou zeleň na území Roudnice nad Labem. I přesto nám hlášení podobných událostí pomůže předcházet nejhoršímu. Kontaktovat nás můžete na mnovakova@roudnicenl.cz a čísle 416 850 143. Děkujeme, že si všímáte svého okolí,“ uvedlo dnes město Roudnice nad Labem na sociálních sítích.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -