Neděle, 28 dubna, 2024
16.8 C
Litoměřice
DomůZprávyCOVID 19Ústecký kraj spustil interaktivní mapu očkovacích míst

Ústecký kraj spustil interaktivní mapu očkovacích míst

Ústecký kraj Ústecký kraj očekává, že zájem o to nechat se očkovat proti koronaviru projeví šedesát procent všech v kraji žijících obyvatel – tedy více než 420 tisíc lidí. K 20. únoru bylo v kraji naočkováno 21 280 osob.

Zdravotníci, kteří se do očkování již zapojili, byli již naočkováni druhou dávkou a pokračuje se v očkování seniorů v kategorii 80+ a také obyvatel a zaměstnanců domovů pro seniory v kraji. K očkování se používají vakcíny od společností Pfizer/BioNTech, Moderna a AstraZeneca.

Ústecký kraj už spustil interaktivní mapu, ve které najdete všechna odběrová a očkovací centra, která jsou v kraji aktuálně v provozu – včetně provozní doby a umístění.

Mapa je ZDE.

„Nadále pracujeme na tom, abychom zajistili očkování pro co nejvíce našich občanů, v co nejkratším možném čase. Jsme samozřejmě závislí na dodaných počtech očkovacích dávek, které se snažíme zajistit v co největším možném počtu. Zároveň také rozšiřujeme místa, kde se lze, nebo se bude možné, nechat očkovat. Věříme, že k lepší orientaci pomůže veřejnosti i interaktivní mapa očkovacích center, kterou spouštíme,“ sdělil na tiskové konferenci Jan Schiller, hejtman Ústeckého kraje.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -