Čtvrtek, 2 května, 2024
13.6 C
Litoměřice
DomůZprávyCOVID 19Rodičům v nouzi může pomoci Klub svobodných matek, přispěje na nájem i...

Rodičům v nouzi může pomoci Klub svobodných matek, přispěje na nájem i jídlo

Litoměřicko – Jste sám/ sama s dítětem? Rodičům samoživitelům, kteří se kvůli aktuální koronavirové situaci dostali do tíživé životní situace a mají existenční problémy, může finančně i materiálně pomoci nezisková organizace „Klub svobodných matek.“ Vzhledem k okolnostem spustila COVID PROGRAM, prostřednictvím kterého rodičům přispívá na nájem a potraviny. Můžete také požádat o příspěvek na techniku k distanční výuce nebo o příspěvek na pro děti nehrazenou zdravotní péči týká se to například rovnátek.

Více informací najdete ZDE.

Klub svobodných matek sídlí v Praze, pomáhá ale rodinám po celé republice. Samoživitelům poskytuje finanční, materiální i odbornou právní pomoc. Dětem hradí obědy ve školkách a školách, přispívá na letní tábory i na volnočasové kroužky.

Mimochodem – věděli jste, že jedna třetina samoživitelek v České republice má příjmy do deseti tisíc korun? Téměř polovina těchto maminek ovšem musí 5 – 8 tisíc korun dávat měsíčně za bydlení. Je tedy jasné, že v této situaci se hodí každá pomoc. U rodičů a příbuzných nebo u známých bydlí v České republice jen 8 procent samoživitelek.

V první vlně epidemie koronaviru přišla v České republice o práci pětina samoživitelů.

Chcete-li rodičům samoživitelům prostřednictvím Klubu svobodných matek pomoci, můžete to udělat ZDE.

Organizace totiž provozuje charitativní e-shop, prostřednictvím kterého můžete třeba přispět na obědy pro dítě, nebo si zakoupit svíčku či šperk z minerálů.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -