Sobota, 27 dubna, 2024
10.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceSmart City Litoměřice pravděpodobně skončí jako součást úřadu

Smart City Litoměřice pravděpodobně skončí jako součást úřadu

LITOMĚŘICE – Zaměstnanci organizační složky Smart City Litoměřice stojící za projekty PAVE – první aktivní dům, geotermální teplárny, fondu úspor energie a dalšími zejména energetickými projekty budou zřejmě opět začleněni do běžné struktury městského úřadu. Tento postup návrh na posledním jednání zastupitelstva Radek Löwy z ANO2011.

V návrhu usnesení počítal se začleněním již v polovině tohoto roku. Původně oddělení projektů a strategií se v roce 2016 transformovalo na útvar strategického plánování a udržitelného rozvoje a v roce 2018 pak na Smart City Litoměřice.

“Datum jsem navrhl s tím, aby rada města měla čas začlenit členy složky do běžného řádu úřadu. Organizační složka Smart City byla svým působením státem ve státě. Bylo to vidět na jejich posledním úspěchu v uvozovkách, který stál město možná už dvacet milionů korun. Tím myslím projekt pasivního domu, který jsme projednávali několikrát na tomto zastupitelstvu. Dokonce jsme se dozvěděli, že byly podepisovány i různé dodatky, o kterých se snad ani nevědělo. Začlenění lidí a činností do struktur úřadu a pod tajemníka úřadu není žádný problém a budou jako všichni zaměstnanci města. Měli by ještě dokončit některé projekty. To ale mohou dokončit i ve strukturách úřadu,” navrhl změny Radek Löwy (ANO2011).

Po krátké diskuzi se zastupitelé jednohlasně shodli, že to o dalším rozvoji, či zrušení organizační složky budou opět jednat začátkem července. “Možná bychom mohli toto zvážit a schválit navrhovanou změnu a návrhu Radka Löwyho se vrátit v červnu a udělejme finální rozhodnutí. Bavili jsme se i s kolegy z ANO o možném dalším rozvoji Smart City i s ohledem ke krajskému úřadu. Zatím to zaznělo jako možnost. Nic konkrétního,” požádal o posunutí termínu zrušení místostarosta Karel Krejza.

Zástupci Smart City Litoměřice a město Litoměřice jsou spojeni například s projekty READY21, INNOVATE, STARDUST, EPC, MobiLitA21, SCORE a dalšími projekty, které měly vést k rozvoji města, řešení dopravy ve městě či energetickým úsporám. Změna zřizovací listiny organizační složky Smart City a následná změna kompetencí, kdy Smart City přejde pod kompetence 1. místostarosty Karla Krejzy byla schválena jednohlasně celým zastupitelstvem.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -