Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůZprávyCOVID 19Litoměřická nemocnice na koronavirus opět testuje i samoplátce

Litoměřická nemocnice na koronavirus opět testuje i samoplátce

Litoměřice – Od února 2021 Nemocnice Litoměřice, a.s. opět nabízí testování samoplátců metodou PCR. Nabídce znovuobnovení této služby pro veřejnost předcházely stavební úpravy prostor laboratoře, nákup potřebného přístrojového vybavení a několikatýdenní zkušební provoz.

Laboratoř má na zpracování vzorku a na uvolnění výsledku 24 až 48 hodin. Jakmile je výsledek hotový, obdrží testovaná osoba informační SMS. Zároveň jí je o výsledku vyhotoven mezinárodní certifikát.

Zájemci o PCR vyšetření z řad samoplátců se, stejně jako všichni testování v odběrovém centru litoměřické nemocnice, musí registrovat prostřednictvím formuláře dostupného na internetových stránkách nemocnice (www.nemocnice-lt.cz).

„Skutečnost, že PCR test na přítomnost viru SARS-CoV-2 vyžadují pro svou potřebu, uvedou samoplátci již při vyplňování formuláře,“ upozornila Dagmar Filípková, vrchní sestra odběrového centra s tím, že samoplátcům je v odběrovém centru vymezen každý všední den čas od 9.30 do 10.00 hodin.

PCR test pro samoplátce je zpoplatněn částkou 1510 korun. Tu zájemci o tuto službu zaplatí před provedením výtěru  na recepci nemocnice. Pacienti indikovaní praktickými lékaři, pediatry nebo KHS, tedy s vystavenou elektronickou žádankou, mají i nadále PCR test hrazený ze zdravotního pojištění.

Autor: Naďa Křečková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -