Pátek, 3 května, 2024
12.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceKanál La Manche se letos zdolává pěšky. I v Litoměřicích

Kanál La Manche se letos zdolává pěšky. I v Litoměřicích

Litoměřice – Pandemie koronaviru poznamenala také štafetové plavání seniorů – akci nazvanou „Přeplav svůj kanál La Manche.“ Letošní sedmý ročník vymění plavání za chůzi. Zapojit se ani zdaleka nemusejí jen senioři – aktivita, která probíhá po celý únor, je vhodná pro všechny věkové kategorie. Jediný rozdíl je v tom, že lidé starší padesáti let zapisují nachozené kilometry do speciálních kartiček.

V Litoměřicích akci organizuje spolek LiPen ve spolupráci s organizací SenSen, která zaštiťuje více než 150 seniorských klubů a organizací napříč republikou.

„Pokud chcete zdolávat La Manche na suchu a připojit se k LiPenu, není problém. Kartičky jsou k dispozici od pondělí 1. února v informačním centru na Mírovém náměstí. Tam zaťukáte a požádáte o tolik kusů kartiček, kolik vás bude „plavat“. Kartičku vyplníte, budete si zaznamenávat zdolané kilometry, a na konci února odevzdáte opět v informačním centru. My vše sečteme a s výsledky vás seznámíme během března,“ vysvětlila organizátorka Ludmila Černá.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -