Pátek, 3 května, 2024
14.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceZačíná SUCHEJ ÚNOR! Přidáte se?

Začíná SUCHEJ ÚNOR! Přidáte se?

Litoměřicko – Víte, že dnes startuje už devátý ročník kampaně „Suchej únor?“ Zapojte se a zkuste  jeden měsíc vydržet zcela bez alkoholu. Loni se  této akce, která má upozornit na nadměrné pití alkoholických nápojů v Česku, zúčastnilo šest tisíc lidí. Mimochodem – věděli jste, že průměrný Čech za rok vypije více než 14 litrů čistého lihu? Víc zvládnou už jen v Litvě a v Moldavsku.

Za hranou rizikového pití je u nás 1 milion lidí. Každý den se u nás napije více než 12 procent mužů a skoro 5 procent žen.  6500 osob ročně kvůli konzumaci alkoholu umírá.

„Suchej únor pomůže každýmu upřímně otestovat vlastní ne/závislost na alkoholu. Měsíc na suchu ti dodá víc energie, čistou kebuli, kila dolů, kvalitnější spánek i sex a peněženka ti bude vděčná. Je to výzva, a když to dáš, nemine tě ta nejlepší odměna – dobrej pocit ze sebe a z toho, že si umíš užívat čistokrevnej život,“ uvádí na facebooku nezisková organizace „Suchej únor.“

Akci můžete podpořit také zakoupením stejnojmenné knihy, která má 416 stránek, a najdete v ní vše, co jste o dosud o alkoholu nevěděli (a chtěli vědět). V knížce je 28 tematických kapitol, potkáte v ní 72 osobností a 110 ilustrací. V publikaci jsou rozhovory s terapeuty a psychology i životní příběhy lidí, kteří bojovali se závislostí na alkoholu. Dá se ovšem taková závislost opravdu porazit? Knížku koupíte ZDE.

Suchej únor je na facebooku ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -