Pátek, 29 března, 2024
7.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceChata na Lovoši má nového nájemce, v plánu je rekonstrukce

Chata na Lovoši má nového nájemce, v plánu je rekonstrukce

Lovosice – Turistická chata na Lovoši má od 22. prosince nové nájemce. Provoz chaty, kterou vlastní lovosický Klub českých turistů, aktuálně zajišťuje společnost MILEŠOVKA s. r.o., která se mimo jiné už stará také o chatu na Řípu.

Dvojice sympaťáků – Eliáš a Ondřej – chce lidem na Lovoši nabízet hlavně občerstvení od malých  lokálních dodavatelů. Vzhledem k aktuálním nařízením vlády je na Lovoši v provozu výdejní okénko, které je otevřené každou sobotu a neděli od 10 do 16 hodin. Ochutnat zatím můžete třeba horkou čokoládu nebo biomošt z Chrámců.

O pronájem chaty na Lovoši se kluci snažili tři roky. Kromě turistického cíle se ovšem budou starat také o úklid odpadků z kopce.

V budoucnu chatu na Lovoši čeká rekonstrukce, v tuto chvíli se interiér chaty zastavil v čase – stále je ze 70. let. Chata dostane také novou elektroinstalaci. Ze všeho nejdřív je ale potřeba vybudovat čističku odpadních vod, na kterou již Klub českých turistů získal stavební povolení.

Podrobnosti uvidíte v reportáži Regionální televize Ústecka.

Chata Lovoš je na facebooku – ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -