V Domově na Dómském pahorku opět vařil světový šéfkuchař

0
594

Litoměřice – „Kuřecí závitek se zeleninou, rozmarýnovou omáčkou a opečenými bramborami,“ „pomalu pečený znojemský plátek s houskovým knedlíkem“ nebo zelná polévka s klobásou, bramborami a houbami – to jsou jen některá jídla, na kterých si v minulých dnech mohli pochutnat senioři z Domova na Dómském pahorku v Litoměřicích. Do zařízení, které provozuje Farní charita, totiž opět zavítal elitní šéfkuchař světového formátu Vladimír Šmejkal.

Vladimír Šmejkal se do Domova Na pahorku vrací pravidelně. Tentokrát tady vařil čtyři dny. Cílem těchto návštěv je především zvýšit ještě více gastronomickou úroveň zařízení. Mít jako strávníky seniory, totiž není nic snadného. Při přípravě jídel je potřeba zohlednit celou řadu faktorů – především zdravotní problémy klientů.

„Jsem moc ráda, že se opět podařilo přinést našim klientům kousek vrcholného kulinářského umění, že i oni si mohou užít jídel, která nebývají běžně dostupná ve stravovacích zařízeních našeho typu. Je to velký bonus a další náš krok ve snaze zkvalitnit život seniorů. Velice se těšíme, až nás tento vynikající mistr kuchař poctí opět svou návštěvou a my všichni budeme moci zažehnout motory chuťových pohárků a vychutnávat si jídlo na plné obrátky. Zároveň tímto děkuji celému týmu v kuchyni včetně vedoucí stravovacího úseku p. Jitce Žižkové, která perfektně zvládla zajistit veškerou organizaci. Celý tým v zápalu a bezchybně pracoval a stal se tak nezanedbatelným důvodem k tomu, že se vše podařilo uskutečnit ke spokojenosti všech. Vážím si každého, kdo odvede dobrou práci a děkuji,“ uvedla ředitelka Farní charity Litoměřice, Karolína Wankovská.

- Naši partneři -
Předchozí článekSenioři z Ústeckého kraje se mohou na očkování proti koronaviru registrovat pomocí bezplatné infolinky
Další článekI tento týden vaří Pohoda. Co třeba buchtičky s krémem, boloňské špagety nebo těstovinový salát?
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno