Úterý, 23 dubna, 2024
5.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePrvní komunitní zahrádka bude v Litoměřicích na jaře, hledají se zájemci o...

První komunitní zahrádka bude v Litoměřicích na jaře, hledají se zájemci o záhonek

Litoměřice – Má osm set metrů čtverečních, stromy, vlastní studnu a místo pro 15 – 20 záhonků. Řeč je o litoměřické komunitní zahradě. Vznikne na pozemku u pokratických závor. Do projektu, který zvítězil v participativním rozpočtu, město Litoměřice investuje 200 tisíc korun.

Realizace zahrádky ale trvá déle, než se původně předpokládalo. „Celý proces je byrokraticky velmi náročný. Také najít vhodný pozemek nám nějakou dobu trvalo. Ten, který jsme vybrali, rozhodně není ideální, ale máme z něj radost. Věřím, že ve spolupráci se zahradní architektkou se nám podaří minimalizovat jeho nedostatky a vytvoříme hezké místo pro společné pěstování i pro setkávání lidí,“ uvedla spoluautorka projektu Martina Žilková.

První sezónu by komunitní zahrada měla zahájit na jaře.

Chcete-li se k nadšencům kolem komunitní zahrady připojit a získat  vlastní záhonek, stačí se podívat na facebookovou stránku KOZA – Komunitní zahrádka v Litoměřicích a vyplnit k těmto účelům vytvořený dotazník.  Stránku najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -