Úterý, 30 dubna, 2024
15.2 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyV ústecké ZOO se hned po Novém roce narodilo několik jehňátek

V ústecké ZOO se hned po Novém roce narodilo několik jehňátek

Ústí nad Labem – Ústecká zoologická zahrada je sice kvůli vládním nařízením až do odvolání uzavřena, ale život za jejími branami neutichá – spíše naopak. Prvního letošního přírůstku se tady dočkali hned 2. ledna, kdy se narodil beránek u ovcí kamerunských.

O tři dny později ho následovala samička a následující den k ní přibyly ještě dvě samičky. Dvě jehňátka se narodila ještě před koncem roku.

„Tyto odchovy pro nás nejsou překvapením, neboť ovce kamerunské se úspěšně rozmnožují pravidelně, a právě přelom roku je obdobím, kdy přicházejí mláďata na svět. Ovce kamerunské jsou mezi návštěvníky, a především dětmi, velmi populární. Jejich průchozí výběh je možné navštívit a jako jediná zvířata chovaná v zoo je mohou návštěvníci pohladit a nakrmit připravenými granulemi z blízkých automatů. Tento africký druh ovcí je často zaměňován za kozy, kterým se podobají absencí vlny,“ uvedl Matěj Kynšt z ústecké ZOO.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -