Čtvrtek, 2 května, 2024
13.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMAS České středohoří zjišťuje zájem o dotace mezi podnikateli

MAS České středohoří zjišťuje zájem o dotace mezi podnikateli

LitoměřiceOkresní hospodářská komora ve spolupráci s Místní akční skupinou České středohoří připravuje online setkání s podnikateli a zástupci neziskového sektoru registrovaných na území spravovaném Místní akční skupinou České středohoří. Jedná se o oblast od Úštěku, Terezína po Malé a Velké Žernoseky.

“Cílem je získat vize od podnikatelů a zástupců neziskových organizací, na jaké typy projektů by chtěli čerpat finanční prostředky v příštích letech. Podnikatelé mohou získat až 50% uznatelných nákladů a neziskové organizace dokonce až 100%,” vysvětluje manažerka MAS České středohoří Veronika Šturalová. 

Neziskové organizace budou moci žádat na komunitní centra, sousedskou výpomoc, dobrovolnictví, sdílenou péči, posilování rodinných vazeb nebo na investice do obnovy majetku či rozšiřování služeb. 

Pro podnikatele by mohly být připravené dotace v oblasti investic do zemědělských podniků, lesnické a zemědělské infrastruktury, venkovského cestovního ruchu, rozšiřování služeb, modernizace výroby, zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů, diverzifikace a zakládání nových podniků, zadržování vody v přírodě nebo pro rozvoj podnikatelské činnosti. 

“Nyní se snažíme získat základní informace, jestli je vůbec zájem o tento typ dotací. Data pak předáme dál na ministerstvo a budeme se snažit získat pro náš region co nejvíce finančních prostředků,” dodává Šturalová. 

Důležitou roli může sehrát také Okresní hospodářská komora, která sdružuje desítky větších i menších podnikatelů a může následně pomáhat s přípravou konkrétních žádostí. “Je to pro naše členy další šance, jak získat nějaké finanční prostředky. Zvlášť v této době, kdy řada z nich řeší i existenční problémy nebo změnu svého zaběhlého podnikání. Typicky například do online prostoru,” slibuje si od spolupráce s MAS České středohoří další rozvoj podnikání v regionu předseda představenstva Okresní hospodářské komory Zbyněk Pěnka. 

Setkání proběhne online přes Google Meet, kde se budou moci zájemci ptát přímo Veroniky Šturalové. “Online konference jsme si vyzkoušeli při úspěšném projektu Virtuálních Techdays a toto je další možnost se potkat nejen s našimi členy, ale i s dalšími podnikateli a zástupci neziskových organizací. Hned jak to vládní opatření dovolí, navážeme pak druhým kolem, které by mělo proběhnout již živě na Tržnici Felixe Holzmanna v Litoměřicích,” popisuje formu setkání člen představenstva OHK Litoměřice Jan Dostál. 

Online setkání by mělo proběhnout ve druhé polovině ledna ve všední den od 19 hodin tak, aby se ho mohlo zúčastnit co nejvíce zájemců. 

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -