Sobota, 4 května, 2024
13 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemRoudnice nad Labem: Část Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem se...

Roudnice nad Labem: Část Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem se proměnila v covidové oddělení

VIDEO: Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem připravila pro své návštěvníky originální instalaci nové výstavy s názvem Sestup do propasti – esence symbolismu. Zahájení výstavy bylo původně plánováno na polovinu listopadu, avšak epidemiologická situace ovlivnila nejen počet fyzicky přítomných děl, ale i způsob prezentace, která má také svůj symbolický význam.

O originální koncepci výstavy se postaral umělec Pavel Kopřiva. Vytvořil zde igelitový labyrint, který evokuje nemocniční prostředí a způsob života, jakým teď věšina z nás žije. Díla, která byla do původní výstavy plánována, ale nemohla být nakonec ze vzdálenějších galerií dovezena, jsou návštěvníkům prezentována pomocí projekce.

Současně s hlavní výstavou probíhá ve foyer roudnické galerie výstava akvarelů a prostorových malířských objektů Karolíny Rossí s názvem Ve světě džinů. Téma je inspirováno mystickým učením súfismu o posmrtné cestě duše a podobě džinů.

Obě výstavy jsou veřejnosti přístupné až do 17. ledna. V závislosti na epidemiologické situaci je upraven i návštěvnický režim. Aktuální podmínky a otevírací dobu proto sledujte na internetových a facebookových stránkách galerie.

vww.galerieroudnice.cz

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -