Středa, 15 května, 2024
24 C
Litoměřice
DomůPozvánkyBěh okolo Hasy se v Roudnici nad Labem poběží v tomto těžkém...

Běh okolo Hasy se v Roudnici nad Labem poběží v tomto těžkém roce jako virtuální závod

Roudnice nad Labem – Již sedmatřicetkrát se v Roudnici nad Labem loučili milovníci běhu se starým rokem tradičním a velmi populárním Během okolo Hasy. Jeho pořadatel, Tělocvičná jednota Sokol Roudnice nad Labem, se pomalu chystá na ten další, tedy již 38. ročník. Pořadatelé mají za sebou hromadu práce a nakonec se díky vládním omezením a opatřením rozhodli, že se nevzdají a akci uskuteční zcela netradičně, jako virtuální závod.

Pro závěr letošního roku připravili pořadatelé ve spolupráci s orgsu.org virtuální závod, který prověří běžecké i technické schopnosti všech účastníků, kteří jej mohou absolvovat kdykoliv v termínu od 19. prosince 2020 do 3. ledna 2021 na známé trati mezi Roudnicí nad Labem a Židovicemi. Trasa se nijak nemění a je vyznačena v elektronických propozicích na https://tech.orgsu.org/Site/SokolRoudnice/3. Na této stránce bude zveřejněna také startovní a výsledková listina. 

Zájemci se na startovní listině závodu na stránce https://tech.orgsu.org/Site/SokolRoudnice/3 mohou přihlásit a jakmile jim bude přiděleno startovní číslo, které se z bezpečnostních důvodů nepřiděluje automaticky, uvidí ho na startovní listině závodu a mohou vyrazit na trať. Na výběr jsou čtyři varianty, jak svůj výkon zaznamenat, ale pořadatelé preferují první tři. Stáhněte si apku Orgsu Tracking z AppStore či Google Play. Po přidělení startovního čísla vám přijdou instrukce v emailu jak telefon správně nastavit a otestovat.

Varianty na výběr:

Varianta 1: Pokud jste majiteli chytrých hodinek, svůj výkon si od startu do cíle můžete nahrát. Potom kdykoliv můžete vaši aktivitu vyexportovat do GPX souboru. Tento pak nahrát ve vašem profilu atleta na stránce https://tech.orgsu.org/Site/SokolRoudnice/4, v záložce Detaily k závodům – Import GPX.

Varianta 2: Závod můžete také běžet s vaším chytrým telefonem.

Varianta 3: Pokud nemáte výše uvedené možnosti požádejte své známé a absolvujte závod s jejich hodinkami či chytrým telefonem, případně vás na cestě mohou doprovázet.

Varianta 4: Pokud někomu předchozí tři možnosti nevyhovují může si čas změřit sám a zaslat údaje na email atletika@sokolroudnicenl.cz. Tuto metodu prosím využijte až jako krajní možnost, tedy pokud nelze využít některou z prvních tří variant.

Ve všech případech pořadatelé spoléhají na smysl závodníků a závodnic pro fair play. Pokud se někdo rozhodne nechat za sebe běžet jiného borce či odjet trat na elektrokole, nikdo mu v tom nemůže zabránit, ale radost ani štěstí mu to určitě nepřinese. Tak tedy hodně štěstí na trati a snad na shledanou v lepších časech.

Více sportovních informací a článků najdete ZDE.

Autor: Václav Beneš 

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -